Elektrisch varen Amsterdam

Direct gratis en vrijblijvend 4 offertes binnen 1 uur!

Vraag vrijblijvend 4 offertes.

Elektrisch varen Amsterdam offertes vergelijken

Ontvang 4 offertes gratis en vrijblijvend

Zoekt u elektrisch varen Amsterdam, of wilt u uw boot laten ombouwen naar elektrisch varen? Wij helpen u graag bij het vinden van geschikte bedrijven voor elektrisch varen Amsterdam. Dankzij de expertise in het installeren van elektromotoren voor boten, zijn onze aangesloten bedrijven in staat om elk vaartuig te voorzien van de juiste navigatievoorzieningen en uitrusting. Zij adviseren en leveren maatwerk voor elke boot. Elektrisch varen Amsterdam is bij ons in vertrouwde handen! Al vele vaarliefhebbers zijn u tot tevredenheid voorgegaan. Daarnaast hanteren onze vaar- en ombouwbedrijven zeer vriendelijke tarieven, doordat u kunt kiezen uit verschillende offertes.

Elektrisch varen ombouwen door professionals

Levering en installatie van elektromotoren

Uw huidige motor heeft een revisie nodig, u wilt overstappen op elektrisch varen of uw huidige boot heeft nog geen voortstuwing en u wilt weten wat de mogelijkheden zijn. Voor elke boot hebben wij een passende elektromotor.

De aangesloten bedrijven van Elektrisch varen Amsterdam bieden nieuwe aandrijvingen van verschillende merken/types en kunnen u compleet adviseren en voorzien van installatie. Duidelijke deal met een afgesproken prijs en geen verrassingen achteraf. Onze bedrijven leveren service voor alle soorten en merken elektrische ombouw installaties. Het varen op een elektrische boot biedt een unieke en ongekende zeilervaring. Elektrisch varen Amsterdam heeft alle expertise in huis om u een advies op maat te kunnen geven. Vraag vandaag nog vrijblijvend informatie of offertes aan via onderstaand formulier!

Waarom Elektrisch varen Amsterdam offertes vergelijken?


  • Ontvang vrijblijvend 4 offertes
  • Professioneel en betrouwbaar
  • Meer dan 50 aangesloten bedrijven
  • 1 Aanvraag, ontvang 4 offertes dezelfde dag
  • 4 offertes gratis en vrijblijvend
  • Snelle service
  • Tot wel 40% korting
  • Uitsluitend gespecialiseerde bedrijven

  • Vraag vrijblijvend 4 offertes.

Specialisten voor boot ombouwen elektrisch varen Amsterdam?

Kiest u voor een loodzuuraccu of lithiumbatterij?

elektrisch varen Amsterdam kunnen geheel vrijblijvend 4 website offertes laten maken voor u. Het professioneel ombouwen en installeren van elektromotoren biedt veel voordelen. De elektromotoren die worden gebruikt zijn nagenoeg onderhoudsvrij, behalve een keer per jaar een inspectie. Als loodzuuraccu's worden gebruikt, moeten deze worden gecontroleerd of indien nodig worden vervangen. Kies je voor lithiumbatterijen, dan zijn ze onderhoudsvrij. Ook helpt u mee de CO2-uitstoot te verminderen, zodat u uw steentje bijdraagt aan de natuur. Er wordt geen vet gebruikt, dus uw boot blijft ook schoon. Zo bouwen we aan de toekomst. Zo profiteert u in Amsterdam al van korting op de kade als uw boot op stroom vaart. Binnenkort zullen er meerder steden zijn die dit aanbieden.

Wat kan Elektrisch varen Amsterdam voor u betekenen?

Denkt u eraan om uw diesel- of benzinemotor voor elektrische varen in te ruilen?

Om de overstap naar elektrisch varen makkelijker en goedkoper te maken, kunnen watersporters nu tegen een meerprijs hun oude benzinemotoren inruilen. Steeds meer gebieden laten alleen elektrisch varen toe. Zo komt er vanaf 2025 waarschijnlijk een verbod op verbrandingsmotoren in Amsterdam. Tijd dus om die buitenmotor in te ruilen voor een elektromotor. Elektrisch varen Amsterdam werkt met de beste buitenboord- en binnenmotoren bedrijven die er in de watersportwereld te vinden zijn. Met vertrouwde merken als Mercury, Mercruiser, Volvo Penta en Konrad kan elektrisch varen Amsterdam, aan iedereen die van varen houdt goed advies en service bieden.

Wilt u uw boot naar elektrisch varen ombouwen? Ontvang 4 offertes gratis

Vraag vrijblijvend 4 offertes aan


Ontvang onze offertes gratis en vrijblijvend?

Wilt u elektrisch varen in Amsterdam? Binnen een dag nemen onze aangesloten bedrijven contact met u op. Na een kort gesprek wordt duidelijk wat uw wensen zijn en kan er begonnen worden met het maken van een passende offerte. Ook kunt u bespreken of u uw huidige motor wilt inruilen of een hele nieuwe wilt aanschaffen. Onze professionals van elektrisch varen Amsterdam,kunnen u hierbij uitvoerig adviseren. Na de ontvangs van verschillende offertes kunt u een weloverwogen besluit maken welk bedrijf het beste bij u past. Huur dan een website maken Amsterdam in.

Wat zijn de kosten voor Elektrisch varen Amsterdam

Omdat u wordt benaderd door verschillende bedrijven die dit van elkaar ook weten, zullen zij hun uiterste best doen om u van hun scherpste aanbieding te voorzien. Omdat de concurrentie groot is kunnen de kortingen wel oplopen tot zo'n 40%. Op voorhand is natuurlijk niet te zeggen wat de kosten zijn voor het ombouwen van uw boot naar elektrisch varen. Dit is van verschillende aspecten afhankelijk, maar wij doen ons uiterste best u u hier op koste termijn te van voorzien.

Voor informatie, of advies staan zij u graag te woord Indien gewenst komen zij bij u langs op locatie, of bent u welkom op de werkplaats.


Direct 4 offertes aanvragen voor Elektrisch varen Amsterdam?

Kiest u voor een benzine of elektrische buitenboordmotor

Een elektrische buitenboordmotor is veel lichter dan een vergelijkbare benzine-buitenboordmotor, vooral omdat tweetakt (lichtere) benzinemotoren verdwijnen en op termijn vervangen zullen worden door viertakt benzinemotoren (zwaarder). Zo weegt een 8 pk benzine-buitenboordmotor 0-50 kg, terwijl een gelijkwaardige elektrische buitenboordmotor slechts 18 kg weegt. Dit heeft natuurlijk als voordeel dat je hem eenvoudig van de motorsteun kunt verwijderen en eenvoudig weer in elkaar kunt zetten. Ook kunt u hiermee een lichtere motorsteun op de achtersteven van uw schip plaatsen, wat ook nog eens geld bespaart.

Kies voor de rust van elektrisch varen Amsterdam

Een ander voordeel van de elektromotor is dat hij erg stil is. Het varen is erg prettig, en in het begin moet je er zelfs aan wennen omdat je eraan gewend raakt dat als de motor veel vermogen geeft hij ook veel lawaai maakt en dat is nu niet meer het geval. De motor oogt klein en bevat daardoor weinig vermogen, maar als je de motor in actie ziet, sta je altijd versteld van de kracht erachter. De hoofdmotor van de motor bevindt zich immers aan de onderkant van de uitlaatpijp. De bovenkant van de motor, die boven het water uitsteekt, is maar klein omdat hier de meeste elektronica in zit.

Hoe hard kan ik met elektrisch varen?

Met welke snelheid kan ik elektrisch varen. Welk motorvermogen heb ik nodig?

Wij gaan ervan uit dat uw motor voldoende maximaal vermogen moet hebben om uw boot op rompsnelheid te brengen. Meer is in principe niet nodig. Het gaat er dus niet om hoeveel PK de verbrandingsmotor uw elektrische aandrijving vervangt, maar wat uw boot daadwerkelijk nodig heeft. Dieselmotoren worden vaak te groot gekozen, omdat ze dan "rustiger lopen" of meer cilinders hebben. Bij elektromotoren is dit natuurlijk niet het geval. Hier is een indicatie van het benodigde vermogen afhankelijk van de lengte en het gewicht van de boot. De bedrijven die aangesloten zijn bij Elektrisch varen Amsterdam kunnen u hier natuurlijk uitgebreid over adviseren.

Hoe lang duurt het opladen van een batterij voor elektrisch varen?

De meest voorkomende accu die er op dit moment in een elektrische boot geplaatst worden zijn loodzuur accu’s. Deze accu’s gaan zo’n 600 - 800 cycli’s mee. Bij recreatief varen kunnen deze accu’s dus tussen de 6-8 jaar mee gaan. Bij Lithium accu’s ligt dat aantal al gauw boven de 1000 cycli’s en gaan vaak langer dan 10 jaar mee. Het opladen van lood-zuur accu’s duurt gemiddeld zo’n 8 uur om volledig op te laden. Doe je ’s avonds de lader aan, kan je de volgende dag weer de gehele dag varen. Bij Lithium accu’s ligt dat een stuk korter doordat je deze met een veel hoger vermogen kan laden. Waardoor je zelf binnen 3 uur weer volledig geladen kan zijn, afhankelijk van je totale capaciteit. Uiteraard wordt u bij het verkrijgen van de offertes door verschillende bedrijven uitvoerig voorgelicht.

E-varen de nieuwe naam voor elektrisch varen?

Laat hier uw boot ombouwen naar e-varen. Bij E-varen denk je niet gelijk aan elektrisch varen, echter is dit de nieuwe benaming. Net als bij de auto's en fietsen hebben we de e-bike. Bij E-varen Amsterdam kun je dus ook terecht voor het ombouwen van je boor naar e-varen, wel zo handig. Vraag hier uw 4 offertes voor e-varen.

Ons werkgebied


Woont u niet in Amsterdam maar net daar buiten?

Ook dan helpen wij u met een offerte voor uw elektrisch varen.
Bijvoorbeeld in Muiden, Sneek, Almere, Vinkeveen, Loosdrecht, Giethoorn, Utrecht, Maarsseveen,Harderwijk, Volendam, Joure, en omgeving.

Staat uw plaats er niet bij, wees gerust, onze jachtservices en watersportbedrijven zijn geselecteerd door heel Noord Nederland.

Vraag vrijblijvend 4 offertes.
Wat klanten vertellen over Elektrisch varen Amsterdam.

135 beoordelingen met een gemiddelde score van 4.9

Wilt u 4 offertes voor Elektrisch varen Amsterdam? Vraag nu 4 offertes vrijblijvend aan